Champagne issu de culture biologique depuis 1971

Revue médiatique

pressoir

Quand le Champagne Georges Laval se fait mousser dans la presse, c´est tout un travail qui est récompensé. Voici un recueil (du meilleur tonneau) égrainé deçà delà

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(minilogo-FB/ChampagneGeorgesLaval)

17 J’aime, 0 commentairesIl y a 1 mois

Harvest with Ab Fab in Georges' Laval wineyard

Vincent Laval with Jennifer Saunders and Joanna Lumley. Absolutely Fabulous! – https://en.wikipedia.org/wiki/Absolutely_Fabuloushttp://www.bbc.co.uk/programmes/b00jm3ms

34 J’aime, 1 commentairesIl y a 2 mois

https://twitter.com/ChaaBln/status/902833793001771008 Direction le pressoir maintenant à #Cumieres pour le Champagne Georges-Laval ! @UnionArdennais #Vendanges5102 – Charlotte Boulon

64 J’aime, 2 commentairesIl y a 2 mois

- Premiers coups de sécateurs à Cumières

http://www.lardennais.fr/47089/article/2017-08-30/premiers-coups-de-secateurs-cumieres Bonus : https://twitter.com/ChaaBln/status/902830656912228352 Premiers coups de sécateurs à Cumières Par Charlotte Boulon | Publié le 30/08/2017 à 17h54 Les premiers coups de sécateurs ont été donnés sur le secteur. Le Champagne Georges-Laval fait parti des précurseurs de cette récolte 2017 qui s’annonce prometteuse.

39 J’aime, 0 commentairesIl y a 2 mois

https://twitter.com/ChaaBln/status/902834992719556609 Première retrousse !!!! La boucle est bouclée ! On retourne dans les vignes ! Bon courage aux vendangeurs !!

86 J’aime, 6 commentairesIl y a 2 mois

https://twitter.com/ChaaBln/status/902831245658345472 Une fois coupé, le raisin est trié ! Pas question de laisser du moisi !

76 J’aime, 1 commentairesIl y a 2 mois

Photos du journal

108 J’aime, 4 commentairesIl y a 4 mois

Champagne Georges Laval Les Chenes 2005 - A la Volé - Champagne online - Importadores

46 J’aime, 0 commentairesIl y a 4 mois

www.altissimoceto.net

Il sommelier e restaurant manager Sokol Ndreko / Champagne Cumières Premier Brut – Georges Laval / Hotel Principe Forte dei Marmi – Forte dei Marmi (LU) – GM Cristina Vascellari, Chef Valentino Cassanelli http://www.altissimoceto.net/Image/PrincipeFDM/FDM-5.jpg

13 J’aime, 0 commentairesIl y a 4 mois

Photos du journal

Champagne Georges Laval « Garennes » : 90% Meuniers – 5% pinot noirs – 5% Chardonnay – Terroirs de Chambrecy (majoritaire) et Cumières – Issu des vendanges de Chambrecy 2015 (40%), Cumières 2014 (29%), Cumières 2013 (30%) et Cumières 2011 (1%) – Dosage 2 g/l http://www.imgrum.org/media/1499336885377949532_2179227953

54 J’aime, 0 commentairesIl y a 6 mois

Instagram Photo by L' Assiette Champenoise (@lallement_arnaud) | WEBSTAGRAM

52 J’aime, 1 commentairesIl y a 6 mois

Photo de couverture de Champagne Georges Laval

41 J’aime, 0 commentairesIl y a 6 mois

Photos du journal

Vincent Laval

73 J’aime, 2 commentairesIl y a 6 mois

Lieu-dit "Les Longues Violes" - Cumières - Champagne Georges Lava

37 J’aime, 1 commentairesIl y a 7 mois

Buy the book – Terroir Champagne

http://terroirchampagne.com/buy-the-book/ -> Vincent Laval – p.207 – 208 – 209

28 J’aime, 0 commentairesIl y a 7 mois

Insta Tasting George Laval

29 J’aime, 2 commentairesIl y a 8 mois

Valentine’s Day, that consumer trap of a holiday, doesn’t have to be terrible. Just buy wine.

http://www.chicagotribune.com/dining/drink/ct-valentines-day-wine-recommendations-champagne-rose-interesting-story.html CHICAGO TRIBUNE: Valentine’s Day, that consumer trap of a holiday, doesn’t have to be terrible. Just buy wine. Craig Perman, owner, Perman Wine Selections: “Champagne is the perfect way to start, or even continue through dinner. One of our favorite Champagnes is from a small grower house called Champagne Georges Laval. Based in the village of Cumieres, winemaker Vincent Laval makes about 10,000 bottles in total per year. The nonvintage Cumieres Brut Nature is a blend of 50 percent chardonnay, and 25 percent each of pinot noir and pinot meunier. Laval has practiced organic viticulture since the 1970s, and his Champagnes express their terroir beautifully. This is a complex wine, not just something that is all fruit and bubbles. It has richness, depth, earthiness and incredible length. It’s an emotional Champagne for an emotional day.”

15 J’aime, 1 commentairesIl y a 8 mois

Biologico e champagne: Pepi Mongiardino consiglia Georges Laval

http://www.gazzettadiparma.it/news/gusto/409199/biologico-e-champagne-pepi-mongiardino-consiglia-georges-laval.html GAZZETTA Di PARMA : Biologico e champagne: Pepi Mongiardino consiglia Georges Laval News 7° 17° il mio comune Eventi Film Ristoranti Sport Il Parma Elezioni’17 Gazzareporter Tutte le sezioni sei in »News » Gusto NEL BICCHIERE Biologico e champagne: Pepi Mongiardino consiglia Georges Laval Biologico e champagne: Pepi Mongiardino consiglia Georges Laval di Andrea Grignaffini 07 Febbraio 2017 – 18:09 «Ricordo la prima volta che sono capitato al ristorante di Peppino Cantarelli: rimasi talmente ammaliato dal personaggio che ci mangiai per una settimana, pranzo e cena». Un file rouge lega questo personaggio al nostro territorio, parliamo di Giuseppe (Pepi) Mongiardino, deus ex machina della Moonimport, uno dei più importanti importatori italiani. Un uomo pragmatico, con una visione lungimirante del sistema di vendita e promozione del prodotto: «Per tutti gli anni ottanta ho snocciolato qualcosa come 100mila chilometri l’anno. Viaggiavo tra un ristorante e l’altro, un’enoteca e l’altra, con il carico di bottiglie da fare assaggiare. Tornavo solo quando avevo esaurito la scorta e raccolto un congruo quantitativo di ordini». Molto gli ha giovato la preziosa e fraterna collaborazione con Antonino Trimboli con il quale per anni hanno scandagliato in lungo e in largo la Francia alla ricerca dei grandi distillati e dei vini più convincenti, come la scoperta..

32 J’aime, 0 commentairesIl y a 8 mois

Photos de la publication de Champagne Georges Laval

2012 Georges Laval Les Chênes (100 % chardonnay) http://champagne-bloggen.blogspot.fr/2016/12/2012-georges-laval-les-chenes.html Som vinbonde tager man vad man haver och det är väl inte hela världen att det står fel årgång på etiketten? Det är alltså 2012 i flaskan och inget annat! Les Chênes görs uteslutande på chardonnay från vingården med samma namn, belägen i den östra delen av Vincent Lavals hemby Cumières. I likhet med odlarens övriga champagner vinifieras den på fat. Efter tio månaders fatlagring buteljeras den och får sedan ligga tre år på sin jästfällning. Flaskan är degorgerad så sent som den 9 september 2016. Utan dosage. Totalt gjordes det endast 1 211 flaskor av denna champagne. Det här är en härlig champagne! Ung så klart, men redan mycket bra!

36 J’aime, 0 commentairesIl y a 9 mois

Photos de la publication de Champagne Georges Laval

Georges Laval Cumières Premier Cru Brut Nature (chardonnay, pinot noir, pinot meunier) http://champagne-bloggen.blogspot.fr/2016/12/georges-laval-cumieres-premier-cru-brut.html Familjen Laval i Cumières, 5 km nordväst om Épernay, har odlat vin i flera generationer. Georges Laval började göra sin egen champagne (och odla ekologiskt) 1971 och 1996 tog sonen Vincent över verksamheten. Man förfogar över 2,5 hektar odlingar som räcker till en årsproduktion av 12 000 flaskor. Förra gången jag drack den här champagnen hade den 2010 som basårgång med tillägg av en skvätt reservvin från 2009. Den här upplagan är helt och hållet baserad på druvor från 2013. Flaskan degorgerad den 19 januari 2016. Brut nature. Mycket bra!

35 J’aime, 1 commentairesIl y a 9 mois

Photos de la publication de Champagne Georges Laval

Les Hautes Chêvres 2012 (100 % pinot meunier) http://champagne-bloggen.blogspot.fr/2016/12/2012-georges-laval-les-hautes-chevres.html Oavsett vad etiketten säger är det årgång 2012 i flaskan! Les Hautes Chêvres 2012 är gjord på pinot meunier från gamla stockar, planterade 1930 och 1971, i vingården med samma namn. Tidigare, t o m förra årgången (2009), gjordes denna champagne på pinot noir från samma vingård. Jäst och lagrad på fat i tio månader innan buteljering. Därefter fick den ligga i tre år innan degorgering, som skedde den 9 september 2016. Ingen dosage. 1 503 flaskor producerade. Jag har ganska knapphändiga anteckningar från den här provningen, men jag upplevde den här champagnen som ännu yngre än systervinet Les Chênes, som jag drack precis innan och graderar högre idag. Det är dock inte omöjligt att Les Hautes Chêvres visar sig vara det största vinet i framtiden – om si så där 6-7 år!

87 J’aime, 1 commentairesIl y a 9 mois

5 Fabulous Champagnes That Are Actually Worth Your Money

http://www.bravotv.com/blogs/champagnes-worth-your-money-bereche-bouchard-beaufort-laval-selosse 5 Fabulous Champagnes That Are Actually Worth Your Money Don’t blow your cash on bubbly unless the stuff truly sparkles. Georges Laval “Les Hautes Chèvres” Blanc de Noirs Brut Nature 1er Cru, The Laval family has history in Champagne dating as far back as the 1600s, so it’s no surprise that current steward Vincent Laval seems to have an innate knack for dealing with the tricky growing conditions the region presents. If ever there was a hard-line traditionalist, Vincent is it, eschewing nearly all modern production trappings in favor of old-school methods. His “Les Hautes Chèvres” is a blanc de noirs — white wine made from red grapes — from a single parcel of old vines of Pinot Meunier, a grape you’re unlikely to find outside Champagne. The result is a deeply complex, spice-laden wine with incredible power and density.

34 J’aime, 1 commentairesIl y a 10 mois